Menu Zavrieť

Promoting Inclusive Society

Slnečné pláže, starodávna kultúra, úžasná architektúra, prekrásna príroda a nezabudnime na to najdôležitejšie - najlepšia pasta. To je Sicília, miesto, ktoré sme boli poctení navštíviť a ostrov, ktorý hostoval našu Erasmus+ mládežnícku výmenu. Aby sme boli presnejší - bolo to mesto Agrigento (nezabudnite na správny taliansky prízvuk), kde sa konal náš projekt. Agrigento je jedno z najstarších a najkrásnejších miest Sicílie, ktoré je známe svojimi starodávnymi chrámmi a unikátnou atmosférou. 

Mali sme možnosť stretnúť a spoznať úžasných mladých ľudí z Talianska, Grécka, Španielska, Rumunska a Bulharska. Téma projektu bola: “Promoting Inclusive Society”, takže počas ôsmich dní strávených tu, sme sa snažili čo najviac porozumieť problematike inklúzie a šíriť o nej povedomie. Ku naplneniu našich cieľov nám pomáhali rôzne workshopy, debaty, skupinové projekty a tímové aktivity. Veľmi zaujímavá a náučná bola diskusia s utečencami v Agrigente, ktorí s nami zdieľali svoje zážitky a vďaka nim sme si uvedomili, aké rozdielne sú naše (ako občanov Európskej únie) situácie. 

Jedna odlišujúca vec na tomto projekte bola miera, do akej sme sa zapojili do miestnej komunity - čo znamená, že sme naozaj vyšli do ulíc a rozprávali sa o tejto téme s ľuďmi. Dokonca sme niektoré z našich aktivít natočili a nahrali na internetovú stránku, ktorú sme vytvorili: http://proinclusion.tilda.ws/, čiže celý svet môže vidieť na čom sme pracovali, a každý sa môže dozvedieť akým spôsobom dokáže pomôcť svojej krajine. 

Bol to úžasný zážitok a sme naozaj vďační za to, že sme sa tohto projektu mohli zúčastniť. Nielenže sme sa naučili veľa vecí a pomohli ostatným obohatiť ich vedomosti o inklúzii, ale zároveň sme si aj užili veľa zábavy! Dúfame, že sa nám v budúcnosti podarí ísť na ďalšie projekty a zažiť tieto neuveriteľné veci ešte aspoň raz. 

Hits: 120