Menu Zavrieť

Ulysses

Hneď po prvej divokej jazde autobusom v Taliansku, som si uvedomil, že nasledujúce dni budú plné dobrodružstiev. Hneď prvým z nich bolo dostať sa do dedinky Montecchio Maggiore pri Vicenze - čo nebolo až také ľahké, lebo regionálne autobusy v Taliansku sú výzva. Po absolvovaní cesty hore vinicami nás čakalo prekvapenie v podobe malebného ubytovania s nádherným výhľadom v strede Talianskeho vidieku.

Dni boli plné spoznávania samých seba, našich kamarátov z iných krajín, ale hlavne malebného mestečka Vicenza (nášho hosťujúceho mesta!). Veľkú časť projektu sme venovali školským problémom v iných krajinách, a spoznávaniu talianskej kultúry cez žalúdok. Počas celého projektu bola cítiť otvorenosť každého z nás sa podeliť o naše vlastné problémy a stressy. 

 

Vďaka tomuto projektu som spoznal skvelých nových ľudí zo Slovenska, ale aj z všetkých kútov Európy - ale hlavne spoznal sám seba. Pretože Talianský mindset potrebuje mať každý z nás. Do Talianska určite zavítam znova, a tento projekt mi otvoril oči, že v taliansku si každý nájde svoje miesto. 

Hits: 90